Criticii acuză lipsa de transparență a scrutinului parlamentar din Rusia

  • 17 Septembrie 2021 09:01
Criticii acuză lipsa de transparență a scrutinului parlamentar din Rusia

Rușii merg astăzi la vot, în prima dintre cele trei zile de alegeri parlamentare. Se preconizează că va câștiga din nou partidul de la guvernare, "Rusia Unită", aliat președintelui Vladimir Putin, în ciuda economiei precare a țării, transmite Rador.

Multe partide de opoziție și politicieni au fost împiedicați să candideze și doar câțiva observatori internaționali vor supraveghea scrutinul. Autoritățile ruse insistă că alegerile sunt libere și corecte, dar au fost precedate de o represiune fără precedent împotriva opoziției.

Oponenți proeminenți ai Kremlinului au fost opriți să candideze, iar în unele cazuri, forțați să plece din țară. Criticii susțin că modul în care au fost organizate aceste alegeri, cu trei zile de vot și votarea online în unele regiuni, denotă că procesul este lipsit de transparență.

Într-o adresă televizată înaintea votului, președintele Putin a cerut rușilor să meargă la urne și să aleagă oameni responsabili, activi și cu reputație bună pentru Parlament - relatează corespondentul BBC.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău