Cristina Lesnic și șeful Misiunii OSCE în R.Moldova, Claus Neukirch au discutat perspectivele rezolvării diferendului transnistrean

  • 28 Septembrie 2018 18:50
Cristina Lesnic și șeful Misiunii OSCE în R.Moldova, Claus Neukirch au discutat perspectivele rezolvării diferendului transnistrean

Perspectivele rezolvării diferendului transnistrean și implementarea Pachetului Berlin Plus și Protocolului de la Roma au fost discutate, astăzi de vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, și șeful Misiunii OSCE în R.Moldova, Claus Neukirch.

Printre subiectele întrevederii celor doi oficiali a fost și cel al școlilor cu predare în grafie latină, din stânga Nistrului, anunță un comunicat al Birului Politici de Reintegrare de la Chișinău. 

Cristina Lesnic a subliniat că va insista pe inițiativa de a exclude notificarea prealabilă pentru elevii și profesorii școlilor cu predare în grafie latină, dar și a părinților acestora. 

Interlocutorii au discutat și despre mecanismul de înregistrare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană. S-a convenit că în perioada imediat următoare, urmează a fi organizată o reuniune de lucru cu ambasadorii mai multor state, acreditate în Republica Moldova, referitor la accederea, din luna octombrie a locuitorilor din regiunea transnistreană în trafic rutier internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău