Cristina Lesnic, la întrevederea cu reprezentantul Federației Ruse in formatul „5+2” a discutat o serie de probleme privind dosarul transnistrean

  • 02 Aprilie 2019 15:55
Cristina Lesnic, la întrevederea cu reprezentantul Federației Ruse in formatul „5+2” a discutat o serie de probleme privind dosarul transnistrean

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic și reprezentantul special al Federației Ruse pentru procesul de reglementare transnistreană, Serghei Gubarev, au discutat o serie de probleme privind dosarul transnistrean. În timpul întrevederii, vicepremierul Cristina Lesnic a reiterat interesul Chișinăului pentru acțiuni concrete în contextul depozitului de muniții din Cobasna.

Printre temele de discuție a fost și incidentul de la Uzina Metalurgică din Râbnița și tergiversarea prezentării informației autorităților de la Chișinău. Cazul trebuie abordat în regim de urgență, potrivit unui comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare.

Oficialii au discutat și situația tensionată din localitatea Varnița, unde decretele liderului de la Tiraspol, din ultima perioadă, creează dificultăți pentru localnici.

Oficialul rus a fost interesat de subiectul permiselor de conducere pentru conducătorii auto din stânga Nistrului. Chișinăul a confirmat că preschimbarea permiselor de conducere transnistrene în cele ale Republicii Moldova permite aducerea în câmpul legal a conducătorilor auto.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău