Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru integrare europeană: „Apartenența la UE ne va aduce pace și securitate pe termen lung”

  • 30 Aprilie 20:08
Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru integrare europeană: „Apartenența la UE ne va aduce pace și securitate pe termen lung”

Integrarea europeană este singura cale în măsură să ne ferească de crize precum cele pe care le trăim în prezent, a declarat viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. Ea a spus într-un interviu pentru Moldpres că situația de securitate din regiune, pe fundalul războiului rus din împotriva Ucrainei, determină autoritățile să accelereze procesele de integrare europeană, pentru a fi pregătiți cât mai curând să aderăm la Uniunea Europeană.

„Așa cum am reușit să obținem statutul de țară candidată și să îndeplinim aproape integral cele nouă recomandări ale Comisiei Europene, pentru a putea începe negocierile, așa cum – în ciuda contextului economic, social și de securitate dificil - statele membre UE au decis, în decembrie 2023, lansarea negocierilor de aderare, așa vom reuși și noi, de acum încolo, să progresăm pe drumul nostru european”, consideră Cristina Gherasimov.

Viceprim-ministra pentru integrare europeană este convinsă că integrarea europeană ne va aduce creștere economică și oportunități de dezvoltare.

„Aceasta înseamnă mai multe investiții și perspectiva de locuri de muncă bine plătite și venituri suplimentare la buget. Iar dacă sunt bani în buget, pot fi plătite pensii, alocații pentru copii sau indemnizații sociale mai mari. De asemenea, noile state membre primesc sprijin financiar pentru a-și dezvolta infrastructura – adică drumuri noi, școli moderne și spitale la cele mai înalte standarde”, a spus Cristina Gherasimov.

„La fel, integrarea europeană va pune în capul mesei legea. Și, nu în cele din urmă, apartenența la Uniunea Europeană ne va aduce pace și securitate pe termen lung”, a subliniat viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău