Cristina Gherasimov, numită consilierul președintelui Maia Sandu în domeniul politicii externe

  • 05 Ianuarie 2021 09:16
Cristina Gherasimov, numită consilierul președintelui Maia Sandu în domeniul politicii externe

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul de numire a Cristinei Gherasimov în funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Președinției.

Potrivit TVRMOLDOVA.MD, la momentul de față, Gherasimov este cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Aceasta deține un doctorat în științe politice de la Universitatea Rutgers din New Jersey.

A făcut studii și cercetare în cadrul Institutului European pentru Studii Internaționale Avansate din Nice, Universitatea din Wroclaw, Universitatea din Mannheim, și ETH Zurich.

Totodată, a administrat Indicele Anticorupție în Domeniul Apărării la  Transparency International Defense and Security Program (UK) și a lucrat ca analist in cadrul Programului Rusia și Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Gherasimov a participat în cadrul mai multor dezbateri pe tematica securității, politicii externe, integrării europene etc. organizate de diferite organizații de la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău