Cristina Gherasimov, despre pregătirile pentru screeningul bilateral: „Continuăm lucrul în forță și după lansarea oficială a negocierilor de aderare”

  • 29 Iunie 18:04
Cristina Gherasimov, despre pregătirile pentru screeningul bilateral: „Continuăm lucrul în forță și după lansarea oficială a negocierilor de aderare”

La sfârșitul acestei săptămâni, timp de două zile, peste 100 de angajați din cadrul Grupurilor de Lucru, ministerelor și agențiilor publice, precum și ai Biroului pentru Integrare Europeană și ai Centrului pentru armonizarea legislației, au participat la atelierul de formare profesională „Următorii pași pentru Republica Moldova în procesul de aderare la UE”. Despre aceasta a anunțat Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, într-o postare pe Facebook, menționând că atelierul respectiv a fost o bună oportunitate pentru a consolida cunoștințele despre principiile și metodologia negocierilor de aderare.

 
Continuăm lucrul în forță și după lansarea oficială a negocierilor de aderare. Mai exact, ne pregătim pentru următoarea etapă - screeningul bilateral.
 
La sfârșitul acestei săptămâni, timp de două zile, peste 100 de colegi din cadrul Grupurilor de Lucru, ministerelor și agențiilor publice, precum și ai Biroului pentru Integrare Europeană și ai Centrului pentru armonizarea legislației, au participat la atelierul de formare profesională „Următorii pași pentru Republica Moldova în procesul de aderare la UE”.
 
A fost o bună oportunitate de a ne consolida cunoștințele despre principiile și metodologia negocierilor de aderare direct de la experți din Serbia și Slovenia. La fel, am aflat ce lecții au învățat cele două state în drumul lor spre Uniunea Europeană.
 
Le-am mulțumit tuturor colegilor din instituții, implicați în procesul de integrare europeană, pentru zilele și nopțile muncite până acum. I-am încurajat să continuăm, chiar într-un ritm mai accelerat, pentru a valorifica această fereastră de oportunitate care ne este deschisă acum și pentru a alinia drapelul țării noastre alături de steagurile celor 27 de state membre ale UE”, a scris Cristina Gherasimov pe pagina sa oficială de Facebook.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Tue
27
Wed
25
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău