Cristina Gherasimov, convorbire cu ministrul de Externe al Spaniei despre evoluțiile de pe agenda de integrare europeană a R. Moldova

  • 25 Martie 15:04
Cristina Gherasimov, convorbire cu ministrul de Externe al Spaniei despre evoluțiile de pe agenda de integrare europeană a R. Moldova

Vicepremiera pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi, 25 mai, o convorbire telefonică cu José Manuel Albares, ministrul Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării al Regatului Spaniei. Oficialii au discutat despre evoluțiile de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

În cadrul convorbirii, Cristina Gherasimov a menționat că Guvernul de la Chișinău este angajat pe deplin în implementarea reformelor, scopul cărora este să accelereze parcursul european al Republicii Moldova.

„De asemenea, am mulțumit pentru votul pozitiv acordat de Spania în cadrul reuniunii Consiliului European din decembrie 2023. Am reiterat că mizăm pe aceeași susținere în adoptarea rapidă a cadrului de negocieri și organizarea în timpul cât mai apropiat a primei conferințe interguvernamentale, care să marcheze oficial deschiderea negocierilor de aderare”, a transmis Cristina Gherasimov pe Facebook.

Vicepremiera a mai precizat că oficialii au convenit să consolideze și mai mult cooperarea în domeniul afacerilor europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău