Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record, devenind jucătorul cu cele mai multe selecții din Europa

  • 10 Octombrie 2021 12:22
Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record, devenind jucătorul cu cele mai multe selecții din Europa

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record, devenind jucătorul cu cele mai multe selecții din Europa, cu ocazia meciului amical câștigat de naționala țării sale, cu scorul de 3-0, în fața reprezentativei Qatarului, sâmbătă la Faro (sudul Portugaliei), informează AFP, otrivit Agepres.

Ronaldo (36 ani), a disputat cu această ocazie al 181-lea său meci internațional alături de Portugalia, depășindu-l pe fundașul spaniol Sergio Ramos (180 de selecții).

Starul lusitan a deschis scorul în meciul de sâmbătă în urma unei lovituri de la 11 m, în minutul 37. Acesta a fost al 112-lea gol reușit de Cristiano Ronaldo sub culorile reprezentativei portugheze, îmbunătățindu-și astfel recordul mondial de goluri la echipa națională, pe care l-a doborât luna trecută în fața Irlandei, când l-a depășit pe iranianul Ali Daei (109 goluri).

Celelalte goluri ale Portugaliei în partida de sâmbătă au fost marcate de Jose Fonte (48) și Andre Silva (90).

Împotriva Qatarului, țara gazdă a viitoarei Cupe Mondiale de fotbal, selecționerul portughez Fernando Santos le-a oferit ocazia să-și facă debutul internațional portarului lui FC Porto, Diogo Costa, și mijlocașului de origine braziliană Matheus Nunes de la Sporting Lisabona, care a ales să joace pentru Portugalia, campioana europeană din 2016.

Portugalia ocupă în prezent locul secund în Grupa A a preliminariilor europene pentru CM 2022, cu 13 puncte, iar marți va primi vizita naționalei Luxemburgului. Liderul acestei grupe, cu un punct în plus, este reprezentativa Serbiei, care i-a învins la limită în deplasare pe luxemburghezi (1-0), sâmbătă seara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău