Cristian-Leon Țurcanu: Aleșii locali din Republica Moldova au un avantaj în plus – sprijinul consistent venit din partea României și a Uniunii Europene

  • 11 Aprilie 14:55
Cristian-Leon Țurcanu: Aleșii locali din Republica Moldova au un avantaj în plus – sprijinul consistent venit din partea României și a Uniunii Europene

Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a participat azi la deschiderea celei de a 5-a ediții a Forumului International al Primarilor, alături de Maia Sandu, Președintele R. Moldova, aleși locali de pe ambele maluri al Prutului, Ucraina, SUA, Suedia, Marea Britanie, Canada, Germania, Polonia și alte state europene.

 
„Aleșii locali reprezintă pe fiecare cetățean al comunității în parte. În fiecare zi, aleșii locali muncesc în beneficiul cetățenilor care au investit în ei încredere și speranță. Și tot aleșii locali sunt responsabili în fața cetățenilor, ale căror probleme și nevoi le cunosc cel mai bine.
 
Acum, aleșii locali din R. Moldova au un avantaj în plus – sprijinul consistent venit din partea României și a Uniunii Europene. Acum, succesul proiectelor depinde de curajul, ambiția și hărnicia primarilor și consilierilor care se implică pentru accesarea fondurilor în interesul dezvoltării comunităților”, a scris Cristian-Leon Țurcanu pe pagina sa Facebook.
 
Ambasadorul a reiterat că pentru comunitățile din Republica Moldova, România a contribuit financiar prin multiple instrumente printre care participarea la finanțarea programului Satul European, care a adus standarde europene în domeniile canalizării și infrastructurii în satele de pe malul stâng al Prutului.
 
Potrivit lui Cristian-Leon Țurcanu, în contextul reformei administrației publice locale aflate în derulare, primăriile devin mai puternice, capătă experiența de a atrage investiții și fonduri europene și de a lucra la nivel local cu antreprenorii. De asemenea, proiectele de cooperare dintre autoritățile locale din România și cele din Republica Moldova au presupus construirea / reamenajarea unor parcuri.
 
„Sunt încrezător că beneficiile parcursului european al R. Moldova vor fi conștientizate și valorificate de către toți aleșii locali de pe acest mal al Prutului cât mai curând pentru un trai cât mai bun al tuturor cetățenilor”, a mai scris Ambasadorul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău