Cristian Diaconescu: Planul Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de peste 29 de miliarde de euro, ar putea fi benefic atât pentru România cât și pentru R. Moldova (Audio)

  • 01 Octombrie 2021 08:42
0%
00:00:00
00:00:00

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), în valoare de peste 29 de miliarde de euro, aprobat recent de Comisia Europeană, ar putea fi benefic atât pentru România cât și pentru R. Moldova, consideră președintele Partidului Mișcarea Populară din România, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României.

„Și această resursă de finanțare poate reprezenta o șansă de apropiere între noi”, a subliniat el într-un interviu pentru Radio Chișinău.

 „În primul rând, o oportunitate privind concretizarea proiectelor în relația cu R.Moldova. Doi: discutăm deocamdată de frontiera Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene. Unde în altă arte în Europa ar putea fi implementate proiecte strategice în ceea ce privește energia sau infrastructura decât în această zonă? Deci, din punct de vedere al momentului, inclusiv cel strategic, nu doar economic, resursele PNRR și modul de aplicare a planurilor de modernizare, /.../ un proiect de reformă în domeniul infrastructurii,  al educației, al cooperării în ceea ce privește sistemul digital, toate acestea pot fi benefice atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova. Să nu uităm, de exemplu, cât costă roamingul între statele noastre, în afară de ziua de 1 decembrie. Am luat un exemplu, să zicem, banal, dar surmontabil din punct de vedere operațional cât se poate de rapid și nici nu e nevoie de foarte multe resurse din acest punct de vedere. Deci, aici încercăm, pe această resursă extraordinară pe care a primit-o să devină și un instrument de concretizare a cooperării. Fără aspecte concrete, finanțabile, fără proiecte, fără scheme de cooperare desfășurate cât se poate de corect între noi, vorbele râmân vorbe. Deci, din acest punct de vedere, și această resursă de finanțare în Moldova, indiferent din ce direcție geografică priviți, poate reprezenta o șansă de aproiere între noi”, a spus Cristian Diaconescu.   

 Pentru a asculta interviul integral cu Cristian Diaconescu faceți click pe imagine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
4,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
16
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău