Cristian Diaconescu, ales președinte al PMP și desemnat candidat al partidului la prezidențialele din 2024 din România

  • 08 Martie 2021 08:59
Cristian Diaconescu, ales președinte al PMP și desemnat candidat al partidului la prezidențialele din 2024 din România

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, în funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară (PMP) din România , în cadrul congresului formațiunii desfășurat la Sinaia, el fiind totodată desemnat candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024.

Diaconescu a fost singurul care și-a anunțat intenția de a candida împreună cu o echipă, moțiunea condusă de acesta intitulându-se „România respectată”.

„Am văzut și eu mica propagandă anterioară acestui congres. Ne-am întrunit aici să ne punem de acord în legătură cu ce facem în continuare, în legătură cu solidaritatea noastră, în legătură cu coeziunea noastră. Nu ne-am întâlnit aici să ieșim la tarabă pentru un alt partid politic.

E o discuție separată, e o discuție care nu poate lipsi atunci când se identifică valori comune ce pot fi împărtășite la un moment dat, este o discuție care este natural să se poarte pentru că solidaritatea și coeziunea pe partea dreaptă susținută și de Eugen (n.r. - Tomac) și de conducerea partidului a fost transmisă ca mesaj tuturor. Vă las pe dumneavoastră să decideți ce fel de răspuns s-a primit. Dar în acest moment este vorba despre noi prin noi înșine, dacă cineva din partea dreaptă recunoaște acest adaggio”, a declarat Diaconescu, potrivit Agerpres.

Moțiunea „România respectată” a fost votată de 550 de delegați, alți 11 votând „împotrivă”.

În cadrul reuniunii, delegații au votat, în majoritate, pentru renunțarea la fuziunea cu UNPR, fiind înregistrate 557 de voturi „pentru” și 8 voturi „împotrivă”.

De asemenea, în urma votului dat în Comitetul Executiv Național, Cristian Diaconescu a fost desemnat candidatul PMP pentru alegerile prezidențiale din 2024.

PMP a ratat intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020, după ce anterior, la alegerile europarlamentare și locale, a obținut rezultate considerate mulțumitoare. PMP deține doi eurodeputați - Traian Băsescu și Eugen Tomac, precum și peste 2.000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri județeni și consilieri generali ai Capitalei și 49 de primari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău