Crin Antonescu: România va fi prima țară care va vota pentru abolirea vizelor

  • 04 Decembrie 2013 14:20
Crin Antonescu: România va fi prima țară care va vota pentru abolirea vizelor

Președintele Senatului României, Crin Antonescu, a sosit, miercuri, 4 decembrie, la Chișinău într-o vizită oficială de două zile.

Parafarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană este un succes meritat al Republicii Moldova, iar România va continua să sprijine parcursul european al țării, a declarat la Chișinău președintele Senatului României, Crin Antonescu. Iar președintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, a subliniat că Republica Moldova are nevoie de sprijinul și expertiza României. 

Parafarea Acordului de asociere a fost un succes, dar mai există multă muncă de făcut, a declarat Crin Antonescu. România va acorda și în continuare tot sprijinul, nu doar politic, dar și prin acțiuni și proiecte concrete pentru ca procesul de integrare europeană să fie cât mai rapid, iar oamenii să simtă cât mai repede beneficiile acestuia, a mai declarat oficialul român.

Crin Antonescu a menționat că Bucureștiul va sprijini liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni și a dat asigurări că România va fi prima țară care va vota pentru abolirea vizelor. Crin Antonescu a precizat că în privința Republicii Moldova, în România există conses între toate forțele politice și instituțiile statului.
 
La rândul său, Igor Corman a reiterat interesul Republici Modlova ca decizia privind liberalizarea regimului de vize să fie luată de Parlamentul European în primăvara anului viitor. În acest context el a menționat că Parlamentul de la Chișinău are nevoie de sprijinul legislativului de la București și a salutat modul în care se dezvoltă relațiile bilaterale în ultimul timp.
 
Crin Antonescu întreprinde începând de astăzi prima sa vizită la Chișinău în calitate de președinte al Senatului. El va avea întrevederi și cu președintele Nicolae Timofti și premierul, Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău