Crimele comise „cu sânge rece”, în scădere. Pentru ce alte infracțiuni fac pușcărie moldovenii

  • 22 August 2022 10:17
Crimele comise „cu sânge rece”, în scădere. Pentru ce alte infracțiuni fac pușcărie moldovenii

Numărul infracțiunilor exceptional de grave și deosebit de grave sunt în scădere în iunie, față de lunile anterioare ale anului curent. Statistica Ministerului de Interne indică, în schimb, o creștere ușoară a infracțiunilor în care victimele sunt crunt bătute și maltratate.

Dacă în luna mai au fost înregistrate 26 de infracțiuni exceptional de grave, în luna iunie numărul acestora a scăzut până la 7. Tot un trend în descreștere se atestă și în cazul crimelor deosebit de grave, de la 52 la 48, în aceleași două luni de referință.

În luna iunie au fost comise 7 omoruri și 56 de cazuri de vătămare corporală gravă. În ceea ce privește ultimul gen de infracțiuni, oamenii legii avertizează despre creșterea numărului acestora comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Dacă în privința violurilor se atestă o scădere, 27 în luna mai și 16 în luna iunie, atunci în ceea ce privește violența sexuală lucrurile stau tocmai invers – 15 cazuri în luna mai și 26 în luna iunie, transmite anticoruptie.md.

O altă infracțiune pentru care sunt condamnați cel mai des moldovenii sunt jafurile. Astfel, doar în luna iunie au fost înregistrate 52 de cazuri, iar furturile rămân „cap de afiș” în tabloul general al infracțiuniloer comise. În prima lună de vară au fost documentate 610 astfel de cazuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău