Creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile

  • 07 Iunie 2020 10:20
Creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Coborârea Duhului Sfânt asupra Apostolilor lui Iisus Hristos, cunoscută în popor sub denumirea de Rusalii.

Din punct de vedere religios, Rusaliile reprezintă întemeierea Bisericii creștine, la 50 de zile după Învierea Domnului. Cartea "Faptele Apostolilor din Noul Testament" descrie momentul sărbătorit astăzi. Cei 12 apostoli se aflau laolaltă în Ierusalim, la 50 de zile după Învierea Domnului și la zece zile după înălțarea lui la cer.

Toți au auzit un vuiet și au simțit o suflare de vânt la un moment dat în încăperea în care se găseau. Mici flăcări stăteau deasupra capului fiecăruia. Cei 12 au început să vorbească în limbi pe care nu le vorbiseră niciodată.

Erau limbi pe care le înțelegeau pelerinii evrei veniți la Ierusalim din diferite țări. Apostolul Petru le-a explicat tuturor că Duhul Sfânt le-a dat darul de a propovădui în limbi străine. În urma cuvântării sale, primii 3.000 de oameni s-au botezat, întemeind prima comunitate creștină. În acest fel a luat naștere biserica, adunarea celor ce cred în Iisus Hristos și se botează în numele Sfintei Treimi. Credincioșii rememorează acest moment astăzi, prin participarea la Liturghie, iar la final primesc frunze de nuc sfințite, care simbolizează flăcările ce au stat deasupra apostolilor.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău