Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în Biserică

  • 04 Decembrie 2019 09:07
Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare care vorbește despre logica dăruirii, potrivit RRA. Doi oameni răspund lui Dumnezeu după ce au primit un dar mare: o pruncă.

Sfinții Ioachim și Ana, bătrâni și singuri au năsut pe Maria, după ce-și luaseră gândul de la propriile puteri, însă,  își puseseră nădejdea în puterea lui Dumnezeu. 

Darul venit în urma rugăciunilor îl transformă, la rândul lor, în dar pentru Dăruitor. Ioachim și Ana își dăruiesc fiica lui Dumnezeu. O aduc la templu din Ierusalim pe Maria când abia împlinise trei ani.

Fecioara Maria a trăit la templu timp de 12 ani, împreună cu alte tinere într-o dedicare totală față de Dumnezeu, asemănătoare cu cea a călugărițelor de astăzi.

Aducerea ei în locul cel mai sfânt al evreilor a fost începutul pregătirii Sfintei Maria pentru planul divin care avea să se împlinească prin ea, adică nașterea lui Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. 
 
Intrarea Maicii Domnului în Biserică, dincolo de conținutul teologic, transmite un mesaj valabil și pentru lumea profană: lucrurile mari nu se pot face fără dăruire de sine,  iar măsura oamenilor mari este capacitatea lor de sacrificiu, transmite RRA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău