Creșterea producției de gaze naturale a Statelor Unite încetinește, din cauza infrastructurii

  • 02 Mai 2022 19:27
Creșterea producției de gaze naturale a Statelor Unite încetinește, din cauza infrastructurii

Creșterea producției de gaze naturale a Statelor Unite încetinește, într-un moment în care multe țări caută noi furnizori pentru a-și reduce dependența de Rusia, în urma invadării Ucrainei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

SUA sunt deja cel mai mare producător global de gaze naturale. Dar cele două mari centre de producție - regiunea Apalași și vestul Texasului - se confruntă cu o încetinire a creșterii, companiile dând vina pe lipsa infrastructurii adecvate de conducte, chiar dacă prețurile au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, prețurile gazelor în SUA au urcat cu aproximativ 50%, în condițiile în care statele din Europa au cerut SUA, al doilea mare exportator global, să trimită o cantitate mai mare de gaze naturale lichefiate (GNL), pentru a-și reduce dependența de Rusia.

În regiunea Apalași, care anul trecut a furnizat aproximativ 37% din gazele SUA, este din ce ce mai dificil pentru companiile energetice să construiască noi conducte pentru transportul gazelor. Analiștii avertizează că producția de gaze în vestul Texasului ar putea încetini semnificativ în 2023 dacă nu vor fi construite rapid conducte.

Cele mai mari economii europene au importat aproximativ 18,3 bcfd din Rusia. În prezent SUA pot exporta aproximativ 9,8 bcfd sub formă de gaze naturale lichefiate. Câteva companii vor să majoreze exporturile, dar sunt necesare noi capacități substanțiale de export GNL. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău