Creștere semnificativă a numărului de refugiați care au încercat să ajungă în Europa în mai (presă)

  • 14 Iunie 2020 13:00
Creștere semnificativă a numărului de refugiați care au încercat să ajungă în Europa în mai (presă)

Numărul refugiaților care au încercat să intre în Uniunea Europeană a crescut semnificativ în luna mai, au relatat duminică media germane, citând agenția europeană de protecție a frontierelor, Frontex, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

 

În mai, s-au înregistrat aproape 4.300 de treceri neautorizate ale frontierei pe principalele rute de migrație din Europa, aproape de trei ori mai multe decât în aprilie, au relatat site-urile grupului media Funke.

În aprilie, cifrele au scăzut la un nivel istoric, din cauza pandemiei de coronavirus, și au fost de asemenea ușor mai mici în general în primele cinci luni ale anului comparativ cu 2019.

Sursa:Agerpres

Conform informațiilor din presă, Frontex a înregistrat în total 31.600 de treceri ilegale ale frontierei din ianuarie și până în mai, cu șase puncte procentuale mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Ruta prin Turcia și Grecia a fost cea mai activă rută de migrație spre Europa, conform Frontex. Din ianuarie și până în mai, au fost înregistrate 12.700 de cazuri, cu 28% mai puțin decât anul trecut.

Alți 3.700 de refugiați au traversat Mediterana de Vest, din Maroc spre Spania, în primele cinci luni ale anului, ceea ce reprezintă mai puțin decât jumătate din numărul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Pe alte rute, datele din primele cinci luni au fost mai mari decât anul trecut.

Peste 6.900 de treceri ilegale ale frontierei au fost înregistrate pe ruta Balcanii de Vest, o creștere cu 50% comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Pe ruta care trece prin centrul Mediteranei, din Libia și Tunisia spre Italia și Malta, Frontex a înregistrat 5.500 de cazuri, de trei ori mai multe decât în aceeași perioadă din 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău