Creștere continuă a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 în Chișinău. Toate paturile de terapie intensivă din spitalele din oraș sunt ocupate

  • 07 Septembrie 2020 11:05
Creștere continuă a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 în Chișinău. Toate paturile de terapie intensivă din spitalele din oraș sunt ocupate

Toate paturile de terapie intensivă la nivelul municipiului Chișinău sunt ocupate. Despre acest lucru a informat șefa Direcției municipale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței operative de la Primărie. Ea a menționat că în municipiul Chișinău se atestă o creștere continuă a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19.

„Suntem în continuă căutare cu Ministerul Sănătății, Municii și Protecției Sociale a spațiilor și a paturilor suplimentare de spitalizare ținând cont că vine și perioada rece a anului. Infecțiile respiratorii acute sunt în creștere așa cum era în fiecare an”, a spus Tatiana Bucearschi.

Potrivit datelor prezentate, capacitatea totală de spitalizare a pacienților infectați în instituțiile medicale municipale, în prezent, este de 927 de paturi. Săptămâna trecută a fost suplinit numărul cu încă 60 de paturi, însă, acest număr nu ar fi suficient, susține Tatiana Bucearschi.

La ziua de ieri în spitalele municipale erau internați 706 persoane cu COVID-19, în stare gravă fiind 208 pacienți, dintre care șase - conectați la aparate de respirație asistată.

Până acum în muncipiul Chișinău au fost raportate peste 16 600 de cazuri de infecție cu COVID-19. Peste 11 mii de persoane s-au vindecat, iar 350  au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus.

Cele mai afectate suburbii este orașul Durlești, Codru, Cricova, Sângera, și comunele Trușeni, Stăuceni, Grătiești, Bubuieci și Băcioi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău