Crește numărul copiilor spitalizați cu Covid în SUA. Varianta Delta a dus la un nou record de cazuri din ultimele șase luni

  • 10 August 2021 11:32
Crește numărul copiilor spitalizați cu Covid în SUA. Varianta Delta a dus la un nou record de cazuri din ultimele șase luni

Varianta Delta își face simțită prezența puternic în Statele Unite, acolo unde numărul cazurilor noi de coronavirus și al spitalizărilor a urcat la maximul ultimelor șase luni, din cauza răspândirii rapide a tulpinii în regiunile cu rate de vaccinare scăzute, scrie Reuters, citat de DIGI24.ro.

Totodată, SUA a înregistrat și o creștere a numărului copiilor spitalizați cu Covid-19, o tendință atribuită tot variantei Delta, potrivit sursei citate

La nivel național, numărul mediu al cazurilor de Covid-19 a fost de 100.000 timp de trei zile consecutiv, în creștere cu 35% față de săptămâna trecută, potrivit datelor din sectorul sănătății. Creșterea a fost mai puternică în Louisiana, Florida și Arkansas.

Totodată, numărul spitalizărilor a urcat cu 40%, iar cel al deceselor cu 18%.

Florida a înregistrat recorduri ale spitalizărilor timp de opt zile la rând, potrivit analizei. În acest stat, majoritatea elevilor trebuie să se întoarcă la cursuri săptămâna aceasta, iar unele districte școlare dezbat dacă este nevoie de măști pentru elevi.

Șeful celui de-al doilea cel mai mare sindicat al profesorilor din țară a anunțat duminică o schimbare de politică, sprijinind vaccinările obligatorii pentru profesorii americani, într-un efort de a proteja elevii care sunt prea tineri pentru a fi vaccinați.

Crește numărului copiilor internați cu Covid-19 în spitalele din SUA
Numărul copiilor spitalizați cu COVID-19 este în creștere în întreaga țară, o tendință pe care experții în sănătate o atribuie variantei Delta, care este mai susceptibilă de a infecta copiii decât tulpina inițială Alpha.

Unele state, inclusiv California, New York și Virginia, au impus vaccinări sau testări săptămânale pentru angajații de la stat, precum și mai multe orașe.

Administrația președintelui Joe Biden a stabilit noi reguli la sfârșitul lunii trecute, cerând lucrătorilor federali să prezinte dovada vaccinării sau să facă dovada testelor regulate, impunând portul măștilor și restricții de călătorie.

În sectorul privat, un număr tot mai mare de companii impun, de asemenea, vaccinarea pentru Covid-19.

Totodată, United Airlines, compania de ambalare a cărnii Tyson Foods și Microsoft solicită angajaților să fie vaccinați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău