Crește numărul cazurilor Covid-19 și în Italia. Autoritățile accelerează administrarea celei de-a treia doze de vaccin

  • 12 Noiembrie 2021 15:32
Crește numărul cazurilor Covid-19 și în Italia. Autoritățile accelerează administrarea celei de-a treia doze de vaccin
Sursa: RRA

Numărul contagierilor cu noul coronavirus este în creștere în Italia, alături de spitalizări și de pacienții internați la terapie intensivă, potrivit datelor săptămânale publicate Ministerul Sănătății, care încearcă să accelereze administrarea dozei de supra-rapel (booster) împotriva COVID-19, relatează EFE citată de Agerpres.

Potrivit Ministerului, numărul contagierilor a crescut la 8.569 în ultimele 24 de ore și s-au înregistrat 67 de decese, reprezentând o creștere față de ziua precedentă.

A crescut, de asemenea, rata de ocupare la ATI la nivel național, care a fost de 4,4 % săptămâna aceasta, față de 4,0 % săptămâna precedentă. Procentul spitalizărilor a crescut la 6,1%, față de 5,3% în data de 28 octombrie, iar numărul pacienților cu COVID-19 din întreaga țară a ajuns la 3.509, deși valorile rămân sub pragul de alertă stabilit la 10% și 15%.

În ultima săptămână, 20 din cele 21 de regiuni italiene au fost clasificate drept regiuni cu risc moderat, în timp ce Friuli-Veneția Giulia este foarte probabil să treacă la categoria de risc ridicat.

"În fiecare săptămână adăugăm în medie câte o mie de contagieri pe zi. În acest ritm vor ajunge la 20.000-30.000 de cazuri pe zi de Crăciun", a declarat ziarului La Repubblica, Roberto Battiston, coordonator al Observatorului datelor epidemiologice al Universității din Trento.

Italia se pregătește din nou să intensifice campania de vaccinare după ce ministrul sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că va începe să distribuie cea de-a treia doză (booster) categoriei de vârstă cuprinsă între 40 și 59 de ani, după ce a fost deschisă celor de peste 60 de ani.

Ca urmare, regiunile au început să redeschidă câteva dintre centrele de vaccinare care au fost închise în timpul verii după scăderea a prezenței la vaccinare.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău