Cresc salariile personalului medical

  • 20 Octombrie 2023 10:34
Cresc salariile personalului medical

De la 1 octombrie, retroactiv, salariile personalului medical din instituțiile medico-sanitare publice vor fi majorate cu 15 %. Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de modificare Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2023, transmite IPN.

Potrivit proiectului Ministerului Sănătății, vor fi majorate cu aproximativ 399 de milioane de lei sau 12,8 % atât veniturile, cât și cheltuielile FAOAM. În mare parte, majorarea cheltuielilor este necesară pentru a crește cu 15 %, din 1 octombrie, salariile personalului medical din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

„Toți lucrătorii medicali – medici, asistente medicale și medici rezidenți vor primi sporul salarial de 15%, cei care sunt finanțați din FAOAM. Medicii rezidenți, de asemenea, vor primi un spor de 15 % la plățile pentru gărzile de noapte. Din acest punct de vedere, este un spor substanțial, nu atât cât am dori, dar este echivalent cu posibilitățile actuale ale statului”, a precizat vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi.

De asemenea, vor fi cheltuiți peste 69 de milioane de lei pentru procurarea de servicii medicale pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu accident vascular cerebral acut, precum și în cadrul programelor speciale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău