Creditorii Greciei cer insistent guvernului de la Atena să facă reforme

  • 26 Iunie 2015 12:53
Creditorii Greciei cer insistent guvernului de la Atena să facă reforme

Înaintea Eurogrupului, Alexis Tsipras a avut vineri noapte o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, cu directorul FMI și cu președintele BCE pentru a ajunge la un acord preliminar care să fie prezentat miniștrilor de finanțe.

Grecia mai are la dispoziție doar cinci zile până la data limită pentru o plată datorată FMI și încheierii unui acord de asistență financiară pentru eliberarea unei noi tranșe de împrumut în valoare de 7,2 miliarde de euro, împrumut necesar pentru ca Atena să poată efectua această plată. 
 
Ministrul german, Wolfgang Schäuble, a sosit la reuniunea Eurogrupului din nou pesimist, invocând faptul că partea elenă se îndepărtează de semnarea unui acord. 
 
Creditorii Greciei par exasperați de refuzul guvernului de la Atena de a ajunge la un compromis privind reforma pensiilor, piața muncii, impozite și taxe, pentru că astfel partidul aflat la guvernare la Atena s-ar confrunta cu promisiuni neonorate făcute în campania electorală. 
 
Eurogrupul are loc în clădirea Consiliului European, unde urmează să înceapă în această după-amiază și reuniunea celor 28 de șefi de stat și de guvern, care au pe agendă teme disputate între state, cum este migrația și repartizarea refugiaților care sosesc prin Marea Mediterană. 
 
La acest summit va fi abordată și situația Greciei. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău