Credite nerambursabile, pentru tinerii din mediul rural

  • 12 Martie 2015 13:57

Tinerii din mediul rural care vor să se lanseze în afaceri în domeniul agricol ar putea avea parte de instruire și credite nerambursabile, transmite IPN.

Această  este prevăzută în Acordul de finanțare a Programului rural de reziliență economico-climatică incluzivă dintre Republica Moldova și Danemarca, prin intermediul Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), ce urmează a fi ratificat de Parlamentul de la Chișinău.

Valoarea totală a Acordului este de 5,3 milioane de dolari și va fi oferit Republicii Moldova sub formă de grant. Creditul nerambursabil va constitui 40 la sută din suma totală necesară, dar nu va depăși 120 de mii de lei pentru un proiect investițional.


Se prevede finanțarea a circa 400 de proiecte investiționale pentru tinerii antreprenori și crearea a peste 600 de locuri de muncă. Totodată, circa 260 de tineri întreprinzători vor primi asistență în elaborarea planurilor de afaceri, iar peste 800 vor fi instruiți în domeniul lansării și gestionării afacerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău