Crăciunul pe stil nou ar putea fi sărbătoare oficială

  • 29 August 2013 13:49
Crăciunul pe stil nou ar putea fi sărbătoare oficială

Ziua de 25 decembrie când se sărbătorește Crăciunul pe stil nou ar putea intra în sărbătorilor oficiale, la fel ca și ziua de 31 decembrie și perioada 2-6 ianuarie, care însă nu vor fi plătite, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie avizat, joi, de Guvern.În același timp, executivul nu susține propunerea autorilor, un grup de deputați, ca sărbătoarea…

Ziua de 25 decembrie când se sărbătorește Crăciunul pe stil nou ar putea intra în sărbătorilor oficiale, la fel ca și ziua de 31 decembrie și perioada 2-6 ianuarie, care însă nu vor fi plătite, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie avizat, joi, de Guvern.

În același timp, executivul nu susține propunerea autorilor, un grup de deputați, ca sărbătoarea Limba Noastră să fie numită ”Limba Noastră cea Română”. De asemenea, la 9 mai, ar urma să fie marcată atât Ziua Victoriei, cât și Ziua Europei.

Consiliul Național pentru Participare, format din mai multe organizații nonguvernamentale, propune excluderea unor sărbători, Ziua Mărului și Ziua Vinului, iar la 8 martie să fie sărăbătorită ziua mamei și să fie instituită și o zi a tatălui. Vicepreședintele CNP, Antonița Fonari.

Guveranul va examina joi și un proiect de lege care propune intonatea obligatorie a imunului de stat în școli, în fiecare zi de luni. CNP nu susține însă această inițiativă, considerând că o soluție mai bună ar fi tipărirea imnului în manualele școlare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Mon
26
Tue
28
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău