Crăciunul 2015 va rămâne în istorie

  • 28 Decembrie 2015 10:56
Crăciunul 2015 va rămâne în istorie

Crăciunul 2015 va rămâne în istorie drept unul dintre cele mai calde, spun specialiștii din mai multe țări.

Temperaturi neobișnuit de ridicate se înregistrează în Europa și Statele Unite, iar în Australia, în emisfera sudică, unde este vară, incendiile de vegetație au provocat deja pagube importante.

La Moscova au fost zilele trecute și opt grade cu plus, în stațiunea de iarnă de la Engelberg, din Elveția, sunt astăzi nouă grade, iar în capitala finlanndeză Helsinki se înregistrează patru grade. În Franța, „Le Parisien” relata ieri, citând un specialist, că „Parisul a trecut prin cea mai caldă lună decembrie din ultimii 300 de ani”. Este neobișnuit de cald și peste Ocean, pe coasta de est a Statelor Unite, unde, la New York, termometrele au arătat și 22 de grade, record vechi de peste un secol, informează NBC News.

Iar în Australia, unde este vară, incendiile de vegetație au distrus peste 100 de locuințe și au provocat evacuarea a peste 1.600 de persoane. Autoritățile spun că se așteaptă la distrugeri importante în perioada următoare, din cauza temperaturilor ridicate și a vântului intens: „Incendiile s-ar putea manifesta și în următoarele două luni.

Meteoologii prognozează o vară lungă și fierbinte”. Sute de pompieri au fost mobilizați în statul Victoria și se luptă să stingă flăcările, cu zeci de cisterne și aparate de zbor. Incendiile de vegetație sunt frecvente în timpul verii australe. În cele din anul 2009, 170 de oameni au murit și mii de case au fost distruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău