Cozi uriașe la centrele de vaccinare din zonele „roșii" ale Ucrainei, unde au intrat în vigoare noi restricții anti-COVID

  • 19 Octombrie 2021 12:32
Cozi uriașe la centrele de vaccinare din zonele „roșii

Cinci regiuni din Ucraina au intrat, luni, în zona „roșie" de risc epidemiologic, ceea ce presupune noi măsuri restrictive pentru combaterea pandemiei de coronavirus - transmite RBC, citat de Rador.

Potrivit agenției, este vorba despre regiunile Dnipropetrovsk, Donețk, Zaporijjia, Odesa și Herson, unde numărul de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 a crescut foarte mult în ultimele zile. Regulile antiepidemice ucrainene prevăd că, în zona "roșie" de risc epidemiologic, este interzisă activitatea cafenelelor, restaurantelor, cinematografelor, centrelor de fitness, centrelor comerciale și de divertisment.

Este permisă doar activitatea magazinelor alimentare, băncilor, oficiilor poștale, benzinăriilor, clinicilor veterinare și farmaciilor. În ceea ce privește transportul în comun în aceste zone, nu este prevăzută introducerea de măsuri restrictive de la nivel central, dar autoritățile locale pot impune restricții, în funcție de rata de infectare și de situația din spitale. Presa ucraineană notează că, odată cu intrarea în zona "roșie", în unele orașe s-au format cozi uriașe la centrele de vaccinare anti-COVID-19. La Odesa, de exemplu, au fost semnalate cozi la unele clinici din oraș. "Rog pe toată lumea să se înregistreze în prealabil pentru vaccinare.

Este imposibil să asigurăm necesarul de vaccinuri pentru 300 de persoane care vin simultan" - a declarat șefa Centrului regional pentru sănătate publică din Odesa, Oksana Denisenko. În orașul Dnipro (fost Dnipropetrovsk, n.r.), de asemenea, în unele centre de imunizare, există atât de mulți oameni care doresc să se vaccineze, încât se creează cozi uriașe.

Presa locală a scris că, luni dimineață, peste 500 de persoane așteptau la coadă să fie vaccinate, centrul de imunizare "Menora" fiind pregătit să vaccineze aproximativ 6.000 de persoane într-o singură zi, de zece ori mai mult decât sâmbătă. În ultimele 24 de ore, în Ucraina au fost testate pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus 15.579 persoane, iar alte 538 persoane au decedat, acesta fiind cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19 de la debutul pandemiei. În total, 2.660.273 de ucraineni au contractat virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, iar 61.348 dintre persoanele infectate au decedat.

Potrivit datelor furnizate de autoritățile ucrainene, până la 18 octombrie, 8.065.762 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19, dintre care 8.065.760 cu prima doză și 6.573.564 cu schema de vaccinare completă (două persoane au făcut una dintre doze în afara țării). În total, medicii ucraineni au administrat 14.635.480 de doze de vaccin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău