COVID-19 | Stare de urgență în Portugalia

  • 09 Noiembrie 2020 09:44
COVID-19 | Stare de urgență în Portugalia

În Portugalia a intrat în vigoare satrea de urgență, în contextul în care tot mai multe țări europene impun restricții pentru a împiedica răspândirii coronavirusului.

Cea mai mare partea a țării se află în acest moment sub incidența unei interdicții de circulație pe timpul nopții. În timpul săptămânii, locuitorii celor 121 de municipii, considerate cu riscul cel mai mare, trebuie să fie acasă până la ora 23:00 și să rămână acolo până la 5:00. În timpul săptămânii, interdicția începe la ora ora 13:00, o măsură menită să împiedice întrunirile de familie despre care autoritățile consideră că sunt o sursă importantă a infectărilor.

Guvernul a anunțat interdicțiile sâmbătă, după ce Parlamentul a aprobat un decret prezidențial prin care este declarată starea de urgență. Guvernul susținuse anterior că dorește să evite repetarea stării de urgență din martie și aprilie dar președintele a argumentat că aceasta este necesară pentru a oferi o bază legală restricționării circulației și alte măsuri. O măsură similară a fost impusă în România, unde școlile au fost închise pentru următoarele 30 de zile.

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău