COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, avertizează OMS

  • 16 Mai 2022 15:41
COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, avertizează OMS

COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde programele de vaccinare nu au început încă, a avertizat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează Reuters, potrivit Agerpres.

"În condițiile în care țara nu a inițiat încă vaccinarea împotriva COVID-19, există riscul ca virusul să se răspândească rapid în rândul maselor, cu excepția cazului în care nu este îngrădit cu măsuri imediate și adecvate", a declarat Poonam Khetrapal Singh, directorul regional al OMS pentru Asia de Sud-Est, citată într-un comunicat transmis jurnaliștilor.

OMS a precizat în același comunicat că nu a primit încă în mod direct informații de la autoritățile locale referitoare la focar.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele "rezervelor de medicamente" în capitala Phenian, în timp ce opt noi decese cauzate de "febră" au fost înregistrate în Coreea de Nord, la patru zile de la anunțul oficial privind primul caz de COVID-19 în această țară, a transmisă duminică agenția oficială de presă KCNA. Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele "rezervelor de medicamente" în capitala Phenian, a adăugat sursa citată.

Epidemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă "mari bulversări", lovește o țară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Conform KCNA, Kim Jong Un s-a plâns duminică, în cadrul unei reuniuni de urgență a biroului politic, că "ordinele nu au fost corect executate încă și că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii". Iar farmaciile nu au respectat ordinul de a rămâne deschise non-stop, a adăugat el.

Conform agenției oficiale de presă, bilanțul total este de 1.213.550 de cazuri de febră, 50 de decese și cel puțin 564.860 de persoane sub tratament. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău