COVID-19: Noua variantă sud-africană a fost confirmată în Israel

  • 26 Noiembrie 2021 11:19
COVID-19: Noua variantă sud-africană a fost confirmată în Israel

Noua variantă sud-africană a coronavirusului B.1.1.529, care are peste 30 de mutații, a fost confirmată vineri în Israel, fiind vorba despre o persoană care s-a întors în țară din Malawi. Alte două cazuri sunt investigate, relatează Jerusalem Post, citat de hotnews.ro.

Anunțul a fost făcut de ministerul sănătății, precizează sursa citată

Pe lângă persoana confirmată, alte două persoane care s-au întors în țară sunt suspectate că s-ar fi infectat cu aceeași variantă B.1.1.529, însă rezultatele secvențierii nu sunt încă gata.

În toate cele trei cazuri este vorba despre persoane vaccinate, detaliile privind imunizare lor fiind verificate.

Israelul a anunțat deja că suspendă zboririle spre statele din sudul Africii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se va reuni vineri pentru a evalua situația epidemiologică ca urmare a identificării noii variante Covid-19 în Africa de Sud, pe fondul temerilor că aceasta ar fi și cea mai agresivă dintre tulpinile noului coronavirus, relatează The Guardian.

Ședința OMS va stabili dacă varianta B.1.1.529 este ”una de interes” sau ”una îngrijorătoare”. Varianta care a fost idendificată marți a atras atenția inițial pentru că prezintă ”un număr extrem de mare de mutații”.

Oamenii de știință din Marea Britanie spun că trebuie analizat dacă aceasta va face ca vaccinurile antiCovid să devină ineficiente, relatează Reuters.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău