COVID-19 | Noi restricții dure în Slovacia și record de cazuri noi în Cehia

  • 24 Octombrie 2020 17:35
COVID-19 | Noi restricții dure în Slovacia și record de cazuri noi în Cehia

Noile restricții înăsprite asupra vieții publice au intrat în vigoare sâmbătă în Slovacia în contextul în care țara continuă pentru a doua zi testarea în masă, în timp ce Republica Cehă a înregistrat în premieră peste 15.000 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore pentru prima dată, pe fondul înmulțirii infectărilor, relatează DPA.

Locuitorii din Slovacia vor avea voie să iasă din casă numai pentru a merge la serviciu, la cumpărături de alimente sau pentru a rezolva treburi urgente, conform noilor reguli, care vor rămâne în vigoare cel puțin până la 1 noiembrie.

Reguli și mai dure se aplică în patru districte de-a lungul graniței cu Polonia, care au fost extrem de afectate.

Un program guvernamental de testare în masă pentru întreaga populație de peste 10 ani a început vineri și va continua în următoarele două săptămâni.

Mai multe centre de testare se confruntau vineri cu un deficit de personal, deși media locale au raportat că problemele au fost rezolvate până a doua zi.

Noile restricții au intrat în vigoare în contextul în care Slovacia a înregistrat 2.890 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, bilanțul total fiind de 40.801.

Țara vecină Cehia a înregistrat în premieră peste 15.000 de noi cazuri de coronavirus într-o singură zi.

Autoritățile sanitare din Praga au raportat sâmbătă 15.252 de noi cazuri în 24 de ore, numărul total de infectări de la începutul pandemiei în martie ajungând la peste 238.000.

Un total de 1.971 de persoane infectate cu COVID-19 au murit în această țară de 10,7 milioane de locuitori.

Cehia are cea mai rapidă creștere a numărului de cazuri la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană, ceea ce a determinat autoritățile să implementeze măsuri dure pentru a ține virusul sub control.

Locuitorii nu pot părăsi locuința decât pentru a merge la serviciu, pentru a cumpăra bunurile de strictă necesitate, pentru a primi îngrijiri medicale, pentru a face exerciții fizice sau pentru a-și vizita rudele. Majoritatea magazinelor, cu excepția supermarketurilor și farmaciilor, au fost închise. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău