COVID-19 | Încă 1,3 miliarde de locuitori de pe planetă intră în carantină

  • 24 Martie 2020 21:45
COVID-19 | Încă 1,3 miliarde de locuitori de pe planetă intră în carantină

Premierul indian Narendra Modi a anunțat, marți, intrarea în carantină totală a întregii țări, ceea ce înseamnă că 1,3 miliarde de locuitori vor trebui să stea în case timp de trei săptămâni, relatează BBC, citat de Digi24.ro.

Măsurile intră în vigoare de marți, de la miezul nopții. „Dacă cele 21 de zile nu vor fi respectate, țara și familia voastră se vor întoarce cu 21 de ani în urmă”, a avertizat liderul naționalist hindus, într-un discurs către națiune transmis de televiziune, potrivit sursei citate.

Premierul Narendra Modi le-a cerut indienilor să respecte distanțarea socială și să rămână în case. „Nu există alt mijloc de a scăpa de coronavirus”, a subliniat el. „Până și un singur pas făcut afară vă poate aduce boala gravă a coronavirusului în căminul vostru”, și-a avertizat Modi concetățenii.

India ia aceste măsuri în condițiile în care are 519 cazuri confirmate de coronavirus și 10 morți. Experții consideră, însă, că acest număr este mult subestimat din cauza numărului mic de teste făcute în această țară, a doua cea mai populată a planetei.

Anunțul premierului indian vine după ce ce câteva state deja luaseră propriile măsuri pentru a limita răspândirea virusului: au introdus restricții de circulație și au închis serviciile neesențiale. Inclusiv New Delhi și Mumbai erau vizate de restricții. 

Implicațiile unei carantine totale în India sunt uriașe, nu numai economic, ci și social. Este o națiune în care comunitatea înseamnă totul, iar a merge la templu, moschee sau biserică este o parte esențială a vieții de zi cu zi a multor indieni. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău