COVID-19 în R.Molova | Încă șase persoane au fost vindecate și urmează să fie externate

  • 28 Martie 2020 09:39
COVID-19 în R.Molova | Încă șase persoane au fost vindecate și urmează să fie externate

Astăzi, încă șase persoane urmează să fie externate după ce au fost testate negativ cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrului, se atestă un progres în procesul de vindecare a persoanelor infectate cu noul coronavirus. De asemenea, majoritatea pacienților se află într-o stare de gravitate medie și satisfăcătoare. Doar la Spitalul Clinic Republican mai sunt persoane a căror stare de sănătate este gravă. De asemenea, mama internată la spitalul „Emilian Coțaga” are o stare de sănătate satisfăcătoare și se atestă o dinamică pozitivă în procesul de vindecare a acesteia. 

Viorica Dumbrăveanu a mai informat și despre numărul persoanelor infectate cu coronavirus din stânga Nistrului. Este vorba despre 10 persoane, două fiind internate în spitalele din municipiul Chișinău, iar opt - în cele din regiunea transnistreană. Urmează să fie activate cele două spitale strategice regionale de la Bălți și de la Comrat unde vor fi amenajate și laboratoare pentru efectuarea testelor de COVID-19. De asemenea, și la spitalul raional de la Cahul urmează să fie internați persoanele suspecte  sau infectate cu noul coronavirus.

Ministrul a mai spus că acum sunt încheiate contracte care ar asigura dotarea cu echipamente de protecție pentru o perioadă îndelungată. 

Menționăm că în R.Moldova sunt 199 de cazuri de infectare cu COVID-19 dintre care 56 sunt de import, iar până acum două persoane au decedat din cauza noului coronavirus. Au fost înregistrate prinele două cazuri de îmbolnăvire în municipiul Bălți. În total, 9 persoane au fost vindecate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău