COVID-19 în R.Moldova | Douăsprezece persoane infectate se află în stare gravă

  • 23 Martie 2020 09:58
COVID-19 în R.Moldova | Douăsprezece persoane infectate se află în stare gravă

Douăsprezece persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă în Rep. Moldova. Două dintre acestea sunt internate la Spitalul Clinic Republican, iar zece – la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Despre acest lucru a informat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing. Totodată, ea a menționat că 82 de persoane sunt suspectate că ar fi infectate cu virusul COVID-19. Relatează Aliona Savca

Potrivit datelor prezentate de către ministrul Sănătății, în prezent, sunt confirmate 94 de cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, 38 sunt cazuri importate, iar 54 – cu transmitere locală. Majoritatea bolnavilor sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că zece dintre aceștia sunt în stare gravă.

La Spitalul Toma Ciorbă” sunt spitalizate 80 de persoane cu diagnostic confirmat și zece sunt în stare gravă, șapte cazuri – stare satisfăcătoare, 67 de cazuri – evoluție stare medie.

La Spitalul Clinic Republican sunt internate alte trei persoane infectate cu COVID-19, dintre care două se află în stare gravă. Printre cei contaminați cu noul tip de coronavirus sunt și opt copii, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie.

Ministrul Sănătății a confirmat, astăzi, că există cazuri de îmbolnăvire în rândul medicilor și al polițiștilor de frontieră, deși, anterior a evitat că vorbească la acest subiect.

Afirm că avem îmbolnăviri în rândul lucrătorilor medicali. Avem îmbolnăviri și în rândul poliției de frontieră, dar vom fi maximum atenți față de protecția datelor cu caracter personal, dar și ceea ce ține de protecția vieții private a acestor persoane.

Viorica Dumbrăveanu a vorbit și despre un caz când, o mamă internată la spital împreună cu copilul ei, a pus în pericol sănătatea medicilor din cauză că a ascuns informația că a fost în contact cu o persoană revenit dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19.

A beneficiat de tratament în cadrul instituției medico-sanitare publice de câteva zile și doar după ce noi am realizat ancheta epidemiologică și am determinat cercul de persoane care a fost în contact cu tatăl familiei respective a recunoscut informația, dar, deja, a pus în risc sănătatea lucrătorilor medicali.

În context, autoritățile fac apel către populație să manifeste responsabilitate, iar cei revin din țări unde sunt înregistrate cazuri de infecție cu coronavirusul de tip nou să se autoizoleze la domiciliu și să respecte recomandările medicilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău