COVID-19 în Marea Britanie | Situație „dramatică” în azilurile de bătrâni

  • 05 Mai 2020 16:33
COVID-19 în Marea Britanie | Situație „dramatică” în azilurile de bătrâni

Peste 6.000 de persoane au murit de COVID-19 în trei săptămâni în Anglia în azilele de bătrâni, unde situația "dramatică" continuă să se degradeze în pofida diminuării răspândirii epidemiei în Regatul Unit, a anunțat marți Biroul național de statistici (ONS), relatează AFP, potrivit Agerpres.

În total, 6.391 de morți legate de virus au fost înregistrate în azilurile de bătrâni între 10 aprilie și 1 mai, dintre care 2.044 s-au produs în ultima săptămână din aprilie potrivit acestor statistici care nu se referă decât la Anglia.

Până recent, guvernul anunța doar decesele persoanelor infectate cu COVID-19 care se produceau în spitale. Acuzat că minimalizează impactul pandemiei, acesta include acum în bilanțurile sale cotidiene și decesele din azilurile de bătrâni.

Cu 28.734 de morți în total, potrivit ultimului bilanț comunicat luni, Regatul Unit este a doua țară cea mai afectată din Europa de noul coronavirus după Italia.

Numărul de morți se diminuează lent, ceea ce este "liniștitor", a subliniat Nick Stripe, analist în cadrul ONS, în cadrul unui interviu pentru BBC.

El a remarcat totuși că spitalele înregistrează în jur de 75% de decese în plus față de perioada obișnuită a anului.

"În azilele de bătrâni, situația este încă și mai dramatică", a comentat el. "Aproape de patru ori mai multe decese decât ne așteptam în această perioadă a anului au fost înregistrate în cursul ultimei săptămâni, respectiv cu 280% mai multe decese înregistrate în azilurile de bătrâni față de media ultimilor cinci ani, iar acest număr crește", a adăugat el.

Dintre aceste decese, "35% menționau COVID-19 pe certificatul de deces", a precizat el.

În total potrivit ONS, 8.828 de persoane au murit de COVID-19 în afara spitalelor între începutul epidemiei și 24 aprilie în Anglia și Țara Galilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău