COVID-19 în lume | Bilanțul se apropie de 18 milioane de îmbolnăviri. SUA nu cred în vaccinurile made in China și Rusia

  • 01 August 2020 11:08
COVID-19 în lume | Bilanțul se apropie de 18 milioane de îmbolnăviri. SUA nu cred în vaccinurile made in China și Rusia

Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns sâmbătă la 17.758.804 potrivit datelor centralizate pe platforma worldometeres.info. Dintre acestea, 11.161.520 sunt pacienți vindecați, în timp ce 682.999 oameni și-au pierdut viața, informează hotnews.ro.

10.30 Pentru a treia zi consecutiv, francezii au înregistrat peste 1.300 de noi cazuri de infecții. Datele prezentate vineri seara arată o creștere de 1.346 de noi cazuri în ultimele 24 de ore și 15 noi focare, notează sursa citată.

10.00 Autoritățile din Coreea de Sud l-au arestat sâmbătă pe influentul lider al sectei creștine Shincheonji - Biserica lui Iisus, aflată în centrul unui important focar de coronavirus în februarie, sub suspiciunea că a subminat politica guvernamentală de combatere a propagării epidemiei.

Principalele informații până la această oră:
  • Imunologul Anthony Fauci, vocea rațiunii științifice din Statele Unite cu privire la pandemia de COVID-19, și-a exprimat vineri îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia și China. "Sper cu adevărat că rușii și chinezii își testează vaccinurile înainte de a le administra", a declarat Fauci în timpul unei audieri în Congresul american.

    "Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult", a adăugat respectatul director al Institutului american de boli infecțioase, care consideră că SUA nu vor fi nevoite să depindă de vaccinurile altor țări.

    Rusia a anunțat săptămâna aceasta că speră să înceapă producția industrială a două vaccinuri COVID-19 concepute de cercetătorii din centrele de cercetare de stat începând din septembrie sau octombrie.

  • Germania a înregistrat un nou record de 955 de noi cazuri de infecții Covid-19, potrivit datelor prezentate vineri de Institutul Robert Koch. Bilanțul total al îmbolnăvirilor ajunge astfel la 209.653. Alte 7 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, în total coronavirusul făcând 9.148 de decese.

  • Australia a înregistrat și ea o creștere a numărului de cazuri.

  • În SUA a fost atins un nou record al îmbolnăvirilor din mai și până acum. Astfel, au fost înregistrate cel puțin 1.453 de decese, cel mai negru bilanț din 27 mai, numărul total al victimelor fiind de 153.882, potrivit Reuters. În același timp, numărul de infecții a crescut cu cel puțin 66.986, bilanțul integral fiind de 4.58 milioane.

  • Canada a anunțat vineri că a prelungit măsura privind închiderea frontierelor sale, cu excepția cetățenilor americani, precum și lansarea aplicației mobile de urmărire a contactelor cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău