Cod galben de alertă epidemiologică în Chișinău. Câte persoane s-au vaccinat până în prezent

  • 09 August 2021 12:44
Cod galben de alertă epidemiologică în Chișinău. Câte persoane s-au vaccinat până în prezent

Primăria municipiului Chișinău anunță că numărul de persoane vaccinate anti-COVID-19 în capitală și în suburbii constituie 181484 - cu prima doză și 122603 persoane care au primit ambele doze de ser, conform datelor din 8 august curent. 

Potrivit prevederilor deciziei Comisiei Extraordinare de Sănătatea Publică a municipiului Chișinău, au fost puse la dispoziție, în cele 70 puncte de vaccinare, a celor mai solicitate și utilizate vaccinuri la scara mondială (Pfizer, Jonson&Jonson, Astra Zeneca, Sinofarm și Sinovac).

Imunizarea este gratuită și disponibilă pentru toată populația peste 18 ani în toate unitățile medicale de asistență medicală primară (Centrele Medicilor de Familie, Centele de Sănătate, Centrul Municipal Chișinău de Vaccinare, punctele mobile de vaccinare și prin echipele mobile de vaccinare), indiferent de viza de reședință sau locul de trai, arată într-un comunicat Primăria Chișinău. 

Toate punctele de vaccinare activează în regim extins, 7/7 zile, conform programului de activitate al instituțiilor medico-sanitare publice și private de asistență medicală primară, inclusiv cu asigurarea deplasării la domiciliu a echipelor mobile de vaccinare la solicitarea persoanelor cu dizabilități, persoanelor imobilizate la pat, alte persoane cu dificultăți locomotorii.

Municipiul Chișinău rămâne în continuare în alertă epidemiologică sporită prin infecția COVID-19, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectări, al noilor tulpini și mutații ale virusului SARS-CoV-2. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății avertizează despre riscurile induse de răspândirea tulpinilor Delta și Delta+.

La ziua de 08 august 2021, bilanțul cazurilor confirmate de COVID-19 în municipiul Chișinău a ajuns 107096, dintre care recuperați - 106 377 pacienți, iar numărul deceselor este de 1911.

În Chișinău a fost determinat gradul de alertă COD GALBEN - impact minim cu risc sporit posibil de declanșare a urgenței în sănătate publică, ca rezultat al incidenței scăzute la 100 000 locuitori.

„În context, reiterăm obligativitatea portului măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv, în transportul public și la stațiile de așteptare, în cadrul tuturor evenimentelor publice din spații deschise cu aglomerații umane, în cadrul întrunirilor cu caracter unic, al adunărilor în masă, inclusiv cu respectarea distanței fizice de minim un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul”, subliniază municipalitatea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Thu
13
Fri
17
Sat
19
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău