COVID-19 | Accesul în cimitirele din municipiul Chișinău a fost restricționat

  • 20 Martie 2020 17:55
COVID-19 | Accesul în cimitirele din municipiul Chișinău a fost restricționat

Accesul în cimitirele din municipiul Chișinău a fost restricționat. Măsură a fost luată în contextul prevenirii răspândirii virusului COVID-19. Excepție fac doar persoanele care participă la înmormântări, dar și în aceste cazuri numărul lor  nu trebuie să depășească zece persoane, susține directorul Combinatului Servicii Funerare, Ludmila Boțan.

Cu referire la intrarea persoanelor pe teritoriul cimitirelor, clar, că am făcut limita chiar și la înmormântări. Din partea rudelor pot să vină până la zece persoane pentru că acolo mai sunt zece persoane: șase hamali și patru și, deja, sunt 20 de persoane. Zilnic sunt în jur de 30 de înmormântări, deci cifrele cresc destul de mult.

Cât privește înmormântarea persoanelor decedate din cauza coronavirusului de tip nou, directorul Combinatului Servicii Funerare, a precizat că întreprinderea se ocupă doar de înhumarea persoanelor. În acest sens, nu există anumite instrucțiuni, a precizat Ludmila Boțan.

La noi vine sicriul pregătit gata, sigilat. Păstrăm acele restricții. Suntem echipați cu măști, mănuși.

Dacă, de obicei în această perioada, mormintele erau salubrizate de către rudele celor decedați, în prezent, accesul acestora pe teritoriul cimitirului este interzis, a menționat directorul Combinatului Servicii Funerare, Ludmila Boțan.

Angajații întreprinderii au salubrizat toate căile de acces. Doar că în perioada aceasta ar fi trebuit să vină rudele celor îngropați aici, să facă ordine pe la morminte. Acum sunt stopate aceste lucrări. Accesul acestor persoane este interzis, inclusiv, a celor care vin cu flori la morminte.

În altă ordine de idei, directorul Combinatului Servicii Funerare ne-a comunicat că stocul de măști pentru angajați a fost epuizat și sunt în căutarea unor agenți economici care le-ar putea vinde măști.

Găsim soluții să ne pregătim cumva de-acasă. Fiecare își coase singur masca și vine de acasă cu ea. Cât privește soluțiile dezinfectante și mănușile, avem stocuri suficiente, a mai spus Ludmila Boțan.

  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău