COTIDIANUL | Aceeași întâlnire, dar detalii diferite. Ce spune Ambasada SUA că a discutat ambasadorul Hogan la întrevederea cu Igor Dodon (Revista presei)

  • 10 Iunie 2020 09:20
COTIDIANUL | Aceeași întâlnire, dar detalii diferite. Ce spune Ambasada SUA că a discutat ambasadorul Hogan la întrevederea cu Igor Dodon (Revista presei)

Revista presei din 10 iunie 2020

Aceeași întâlnire, dar detalii diferite – Cotidianul scrie ce spune Ambasada SUA că a discutat ambasadorul Hogan la întrevederea cu președintele Igor Dodon. Iar detaliile oferite despre discuțiile dintre cei doi oficiali sunt destul de diferite față de comunicatul Președinției, observă Cotidianul. Astfel, Ambasada SUA a scris într-un comunicat că „Președintele și Ambasadorul au discutat despre importanța păstrării independenței instituțiilor financiare cheie, inclusiv a Băncii Naționale a Moldovei și importanța colaborării constructive cu donatorii internaționali pentru a ajuta Republica Moldova să depășească prezenta criză economică… Ambasadorul a încurajat continuarea progresului reformelor vitale din sectorul justiției și consolidarea instituțiilor democratice și statului de drept în Republica Moldova”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA. Pe de altă parte, Președinția s-a limitat la a menționa doar că cei doi oficiali au discutat despre „situația epidemiologică” și cea „politică”.

Igor Dodon trebuia să dispară din spațiul public încă de anul trecut, după ce au apărut primele imagini video în care actualul șef al statului purta discuții cu Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, a comentat fostul președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin, citat de IPN.  El și-a exprimat indignarea, în cadrul unei emisiuni la N4, că un șef de stat apare în filme și este văzut de toată țara, în toată Europa și pe tot internetul cu astfel de chestii. Voronin susține că prin acele secvențe video a fost discreditată toată țara, instituția prezidențială și guvernarea. Vladimir Voronin afirmă că fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc se răzbună pe Igor Dodon pentru că acesta ar fi încălcat înțelegerile despre cum urmau să se deruleze lucrurile în Moldova după alegerile parlamentare din februarie 2019. „Igor Dodon l-a trădat pe Platoniuc. Între ei era tot înțeles cum se guvernează după acele alegeri. Peste noapte sau cu câtva timp mai înainte s-a stricat acea înțelegere. 100% se răzbună și se va răzbuna și mai departe. Din ce cauză să scoată aceste pachete și să le arate? Cu ce scop? Numai pentru aceasta”, a menționat liderul Partidului Comuniștilor.

Ziarul de Gardă publică mai multe documente din dosarul mitei de 1,5 milioane de lei atribuită la doi procurori și trei polițiști, dosar care a zguduit opinia publică în 2018. Materialele din cauza penală vorbesc despre o posibilă implicare a lui Ruslan Popov, pe atunci șeful celor doi acuzatori de stat, cel care, din decembrie 2019, este unul dintre adjuncții procurorului general. Ruslan Popov susține, într-o declarație pentru ZdG, că „nu are nimic comun cu situația investigată în privința celor doi procurori”. Totuși, după schimbarea conducerii Procuraturii Generale, nemijlocit după promovarea lui Ruslan Popov la șefia instituției, în dosarul penal inițiat încă în 2017 lucrurile au început să ia o nouă turnură. Procurorul care a instrumentat cauza penală a fost somat să plece din sistem, iar în martie 2020 pe numele său a fost inițiată o procedură disciplinară. Detalii găsiți în Ziarul de Gardă.

Presa scrie și despre altercațiile dintre socialistul Grigore Novac și deputatul PAS Mihai Popșoi, în studioul unei la TV8. Incidentul a avut loc în timpul pauzei de publicitate. Potrivit moderatoarei emisiunii, cei doi politicieni și-au tras palme, iar Popșoi ar fi chemat un echipaj al poliției, scrie Agora.md. Primul care ar fi devenit agresiv a fost Grigore Novac.

Cearta s-a luat de la faptul că deputatul PAS l-a criticat pe deputatul PSRM și i-a amintit că ar fi înregistrat o căsătorie fictivă pentru a beneficia de unele terenuri, scrie Deschide.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău