Cotațiile petrolului au crescut la cea mai ridicată valoare din ultimele 18 luni

  • 28 August 2013 10:36
Cotațiile petrolului au crescut la cea mai ridicată valoare din ultimele 18 luni

Cotațiile petrolului au crescut marți, 27 august, pe piața new-yorkeză la cea mai ridicată valoare din ultimele 18 luni, pe fondul temerilor că o eventuală intervenție militară internațională în Siria ar putea să perturbe producția și transportul de țiței din Orientul Mijlociu.Astfel, prețul barilului de petrol brent cu livrare în luna octombrie a crescut cu 3.09 dolari,…

Cotațiile petrolului au crescut marți, 27 august, pe piața new-yorkeză la cea mai ridicată valoare din ultimele 18 luni, pe fondul temerilor că o eventuală intervenție militară internațională în Siria ar putea să perturbe producția și transportul de țiței din Orientul Mijlociu.

Astfel, prețul barilului de petrol brent cu livrare în luna octombrie a crescut cu 3.09 dolari, ajungând la valoarea de peste 109 dolari, cel mai ridicat nivel după cel înregistrat în luna februarie 2012.

Siria nu este un producător major de petrol, dar incertitudinea asupra naturii, duratei sau anvergurii unei eventuale intervenții armate conduce la creșterea prețului petrolului. În plus, o posibilă extindere a conflictului în țările vecine ar pune în pericol producția și transportul petrolului prin conducte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău