Costel Alexe, președintele CJ Iași: Lucrările la terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași vor fi gata la finalul acestui an

  • 23 Septembrie 2023 17:15
Costel Alexe, președintele CJ Iași: Lucrările la terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași vor fi gata la finalul acestui an

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările la terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași vor fi gata la finalul acestui an, după cum era prevăzut inițial, relatează Agerpres.

„Exact în urmă cu un an se semna autorizația de construire pentru viitorul terminal T4, cu o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați, adică de 12 ori mai mare decât actualul terminal T3. Astăzi suntem la stadiul de 65%. Îi invit pe toți ieșenii ca, la sfârșitul lunii decembrie, să fie prezenți la evenimentul Porților Deschise pe care îl vom organiza la Aeroport și să vadă cu ochii lor cea mai mare investiție făcută vreodată în județul nostru, atunci când vorbim despre infrastructura aeroportuară”, a declarat Costel Alexe, potrivit economica.net.

Proiectul de extindere a Aeroportului Internațional Iași, aflat în subordinea Consiliului Județean, presupune, pe lângă construirea terminalului T4, și mărirea capacității de parcare, de la aproximativ 320 de locuri, la aproape 500 de locuri.

Terminalul T4 este construit pe o suprafață la sol de peste un hectar, va avea subsol, parter, etaj și o suprafață desfășurată de 31.210 metri pătrați, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Terminalul este construit în continuarea terminalului T3 și va fi legat de acesta printr-o galerie.

Viitorul T4 este proiectat pentru a putea procesa 3,3 milioane de pasageri anual și 950 de pasageri pe oră în perioadele de vârf și va deservi zborurile internaționale, traficul intern urmând a fi transferat din T2 în T3.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău