Cosmonautul român Dumitru Prunariu, despăgubit regește de Tarom

  • 03 Octombrie 2017 18:36
Cosmonautul român Dumitru Prunariu, despăgubit regește de Tarom

Alături de alți patru foști membri ai Consiliului de Administrație Tarom din anul 2013, cosmonautul Dumitru Prunariu a primit daune de 54.000 de euro în urma revocări sale abuzive din conducerea companiei. Informația apare într-un raport al Curții de Conturi privind compania aeriană. Pierderile reportate ale acesteia depășeșc un miliard de lei.

Informațiile apar într-un raport publicat marți de către Curtea de Conturi a României privind linia aeriană națională. Documentul arată dezastrul în care se găsește linia aeriană. Controlul efectuat pentru perioada 2012-2016 a indicat că Tarom nu a reușit să fie profitabilă în pofida unor câștiguri de zeci de milioane de dolari, rezultate în urma scăderii costurilor mondiale la țiței.

Aproape fără excepție în acești ani compania a zburat fără a atimge pragul de rentabilitate, nici la cursele externe nici la cele interne, cu aeronave pline puțin mai mult de jumătate.

Compania a fost condusă haotic, a înregistrat contracte semnate abuziv, deși avea așa ziși manageri privați. Participarea în alianța Sky Team alături de Air France și KLM nu i-a adus niciun beneficiu iar pierderile au însumat sute de milioane de euro. 

Continuarea pe Digi24.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău