Cosmin Contra a fost prezentat oficial ca antrenor la FC Dinamo București

  • 19 Februarie 2017 12:32
Cosmin Contra a fost prezentat oficial ca antrenor la FC Dinamo București

Tehnicianul Cosmin Contra a declarat, duminică, în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat oficial în funcția de antrenor principal al FC Dinamo, că este o provocare dificilă să preia echipa în momentul de față, dar susține că împreună cu jucătorii își poate îndeplini obiectivele, și anume calificarea în play-off și câștigarea Cupei României și a Cupei Ligii.

"Am venit să muncesc. Pentru mine este o provocare să vin aici, iar mie îmi plac provocările. Este într-adevăr o provocare mai dificilă, însă am încredere în mine, în staff-ul meu și în jucători, de asta am venit. Consider că Dinamo are o echipă bună care își poate îndeplini obiectivele. Sunt bucuros să fiu aici. Jucând la Dinamo și cunoscând spiritul de aici îmi este mai ușor. De asemenea, cunosc multă lume din club și mi-e ușor să lucrez aici. Sper să fiu antrenorul care o duce pe Dinamo în play-off și să câștige cele două cupe, Cupa Ligii și Cupa României. Asta îmi doresc eu în momentul de față. Obiectivul este clar, intrarea în play-off. Avem șanse matematice în acest moment. Așa că vom lua pe rând fiecare meci din cele trei, iar cel mai important este cel cu Botoșani. Sunt sigur că jucătorii vor avea o dorință mare de a face un meci bun și pentru a spăla imaginea după aceste două înfrângeri. Sunt convins că doresc să facă un meci bun și pentru nea Ando. Vreau ca mâine să fie cât mai mulți spectatori și să îi poarte pe jucători spre victorie", a afirmat el.

Cosmin Contra a explicat că a semnat un contract valabil până în vară, dar există o clauză conform căreia acesta se prelungește în momentul în care își îndeplinește obiectivele. "Am spus că sunt aici până în vară pentru a nu crea presiune. Noi avem însă o înțelegere să continuăm împreună și anul următor dacă se vor îndeplini obiectivele. Dar este un alt sezon, acum cele mai importante sunt aceste trei luni de competiție", a adăugat Contra.

Tehnicianul a menționat că a găsit la Dinamo jucători "afectați" și "abătuți" de ultimele înfrângeri și de plecarea antrenorului Ioan Andone. El speră că va reuși să le redea încrederea până la ora meciului cu FC Botoșani, programat luni, în cadrul etapei a 24-a a Ligii I. "Avem nevoie de un rezultat favorabil și un joc bun cu Botoșani. Sper din toată inima ca în aceste 2-3 zile de când am venit să le fi readus un pic încrederea jucătorilor. Fiind la Dinamo, nu e ușor să pierzi două meciuri consecutive. Am găsit niște jucători abătuți, mai ales datorită faptului că a plecat un antrenor (n.r. — Ioan Andone) care a stat cu ei aproape un an. Și chiar dacă antrenorul plătește, ei sunt conștienți că în mare parte vina este a lor. Botoșani este o echipă bună, cu jucători experimentați, bine așezați în teren și cu un antrenor tânăr (n.r. — Leo Grozavu), un prieten de-al meu care face lucruri extraordinare acolo. Dar am încredere în băieți, am încredere că mâine vom fi echipa pe care toți dorim să o vedem la fiecare meci. Singurul meu gând de când am ajuns pe aeroport e să câștig meciul de mâine", a spus el, precizând că singura problemă de lot o reprezintă portarul Laurențiu Brănescu, aflat acum în Italia pentru a fi consultat de medicul echipei Juventus după accidentarea la genunchi.

În cazul în care nu vor apărea accidentări, Dinamo nu va mai face transferuri până la finalul actualei ediții de campionat, susține Contra: "Nu am avut timp să fac o analiză a lotului, am nevoie de timp, iar noi nu mai avem pentru că mâine se închide perioada de transferuri. Așa că nu mai putem aduce decât jucători liberi de contract. Vom vedea, însă în principiu, dacă nu vor fi mari probleme medicale nu vom mai aduce niciun jucător".

El a menționat că brazilianul Rivaldinho trebuie să se adapteze la condițiile meteo din România înainte de a putea juca la Dinamo. "Rivaldinho este bine, cum să fie? Trebuie să se adapteze. Nu e ușor să vină din America de Sud și să se adapteze așa de repede la condițiile de climă din România. Am și vorbit cu Dănciulescu și mi-a zis că primele zile au fost foarte grele pentru că a avut degerături la picioare. Așa că nu e ușor, jucătorii trebuie să se adapteze multor necunoscute. Are nevoie de timp și vom încerca să îl intregrăm cât mai repede și să-l putem folosi", a adăugat Contra.

Tehnicianul Cosmin Contra a fost instalat, la 16 februarie, în funcția de antrenor principal al echipei Dinamo, el semnând un contract valabil până la finalul acestui sezon competițional, cu opțiune de prelungire până la 30 iunie 2018. Contra îl înlocuiește la Dinamo pe tehnicianul Ioan Andone, cel care marți, 14 februarie, și-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea alb-roșie.

Fostul internațional (73 de selecții și 7 goluri) va fi ajutat de secunzii Ionel Tersinio Gane și Silviu Ion, de Cătălin Grigore, antrenor de portari, și de Javi Reyes, preparator fizic.

Contra a jucat 101 meciuri la Dinamo și a marcat 8 goluri în tricoul alb-roșu, în Liga I, între anii 1996 și 1999.

El a antrenat echipele Poli Timișoara (septembrie 2010-februarie 2011), Fuenlabrada (august 2012-octombrie 2012), Petrolul Ploiești (octombrie 2012-martie 2014), Getafe (martie 2014-ianuarie 2015), Guangzhou R&F (ianuarie 2015-iulie 2015) și Alcorcon (iunie 2016-octombrie 2016). Ca antrenor, el are în palmares Cupa României cu Petrolul Ploiești (2013).

Contra va debuta oficial ca antrenor la Dinamo în meciul cu FC Botoșani, programat, luni, 20 februarie, de la ora 20,30, pe Arena Națională din Capitală, în cadrul etapei a 24-a a Ligii I la fotbal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău