Corupția, cea mai mare problemă a fotbalului european

  • 08 Iulie 2013 16:27
Corupția, cea mai mare problemă a fotbalului european

Corupția în competițiile interne rămâne cea mai mare problemă a fotbalului european, a declarat Michel Platini, președintele UEFA.

Aflat într-o scurtă vizită la Chișinău, fostul mare fotbalist francez a vizitat centrul fotbalistic de la Vadul lui Vodă, prilej cu care a asistat și la finala unui turneu UEFA, dedicat echipelor naționale de juniori, sub 17 ani, fete.

Nu sunt doar un susținător al țărilor mici în fotbalul european, dar nu e același lucru să susții fotbalul din Germania, sau din Moldova, unde chiar e nevoie de acești bani. Iată, acest centru, inclusiv hotelul, sunt făcute cu sprijinul UEFA. Deci, facem o mulțime de lucruri, pentru toate țările, doar că aici asta e mai vizibil.

Michel Platini a dezvăluit că principala temă abordată cu prilejul întâlnirii cu șefii Federației Moldovenești de Fotbal a fost corupția din competițiile interne, cel mai grav fenomen din fotbalul european, în opinia sa.

Am avut o discuție cu președintele Moldovei și i-am atras atenția că sunt multe lucruri în această țară care nu sunt bune, care nu sunt clare. Și am menționat că nu e rolul federației de a se ocupa de aceste cazuri, sunt oameni politici, există polițiști, justiție care să rezolve aceste probleme.

Michel Platini, președintele UEFA, este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria sportului rege. Campion european în 1984 cu Franța, medaliat cu bronz la Mondialele din Mexic 1986, semifinalist al Mondialului din 1982,  dinSpania, câștigător al Cupei campionilor Europeni cu Juventus Torino în anul 1985, Platini, în vârstă de 57 de ani, conduce forul european din ianuarie 2007.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău