Coruperea deputaților | Curtea de Apel Chișinău majorează pedeapsa pentru Irina Baglai, la 8 ani de închisoare cu executare

  • 11 Aprilie 2017 11:06
Coruperea deputaților | Curtea de Apel Chișinău majorează pedeapsa pentru Irina Baglai, la 8 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel Chișinău a majorat pedeapsa învinuitei în dosarul coruperii deputaților, Irina Baglai, de la trei ani cu suspendare la opt ani de închisoare cu executare.

Totodată, instanța de apel a menținut pedeapsa aplicată celuilalt învinuit, Vitalie Burlacu, sub formă de 11 ani și patru luni de închisoare.

Solicitat de IPN, procurorul Vitalie Galeru, a declarat că Irina Baglai a fost recunoscută vinovată de comiterea coruperii active, deși prima instanță îi incriminase doar favorizarea infracțiunii.

Irina Baglai a părăsit sala de judecată până la pronunțarea deciziei din 10 aprilie. Deocamdată nu este dată în urmărire pentru că decizia instanței nu a fost încă expediată organelor de poliție pentru a fi pusă în aplicare.

Dosarul coruperii deputaților a fost inițiat în martie 2014 când fostul polițist Vitalie Burlacu și prietena sa, Irina Baglai, au fost reținuți în flagrant delict, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat pentru a părăsi coaliția de guvernare. Ulterior, în una din băncile comerciale din capitală a fost găsit încă jumătate de milion de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău