Corovonavirus: UE a identificat informații false despre COVID-19 care provin din Rusia, afirmă Vera Jourova

  • 08 Aprilie 2020 09:28
Corovonavirus: UE a identificat informații false despre COVID-19 care provin din Rusia, afirmă Vera Jourova

Uniunea Europeană a identificat informații false provenite din Rusia despre epidemia provocată de noul coronavirus, a declarat vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Vera Jourova, citată miercuri de dpa, preluat de Agerpres.

Campania blocului comunitar EUvsDisinfo a strâns deja peste 150 de dezinformări despre COVID-19 având legătură cu Kremlinul, a indicat Jourova.

Ea a mai spus că au existat declarații oficiale ale autorităților ruse îndreptate împotriva UE. Scopul acestor declarații a fost de a provoca teamă și nervozitate în rândul populației, a spus vicepreședinta Comisiei Europene.

În ceea ce o privește, China are tendința să recurgă la propagandă, a spus Jourova. Politiciana cehă a dat ca exemplu difuzarea unor informații potrivit cărora Europa nu ar fi capabilă să facă față crizei declanșate de noul coronavirus fără ajutorul Chinei, ceea ce nu este adevărat, în opinia sa.

Ea a spus că cel mai bun mod de a face față informațiilor false și propagandei este prin intermediul datelor, adăugând că există o mare nevoie de date și informații sigure.

Jourova a declarat că a ajuns la un acord cu privire la o procedură pe această temă cu unele rețele de socializare. S-a convenit ca informațiile credibile să fie evidențiate, iar informațiile false să fie șterse sau să devină mai puțin vizibile, a spus ea. 

Sursa:agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău