Coronavirusul nu ucide copii. Medicii au încercat să găsească o explicație

  • 24 Februarie 2020 14:09
Coronavirusul nu ucide copii. Medicii au încercat să găsească o explicație

Nu avem încă un vaccin anticoronavirus, dar temutul CO-VID -19 are totuși un dușman care nu-l lasă să ucidă copii: este vorba despre sistemul lor imunitar. Potrivit site-ului worldometers.com, unde sunt strânse statisticile legate de coronavirus din toată lumea, temutul virus nu a ucis nicun copil cu vârsta sub nouă ani.

Rata mortalității este mult mai mare, în schimb, la persoanele în vârstă, care au boli preexistente, precum afecțiuni cardiovascculare, diabet, boli respiratorii cronice, hipertensiune sau cancer. 

Medicii americani au încercat să găsească o explicație pentru faptul că noul coronavirus nu ucide copii, scriu jurnaliștii de la The Philadelphia Inquirer.

Americanii răstoarnă astfel teoria pe care o știam până acum, conform căreia copiii sunt cei mai vulnerabili în fața bolilor.

„O teorie este că, atunci când se confruntă cu virusuri periculoase, copiii pot lupta cu boala pentru că au un strat robust de apărare numit sistem imunitar "înnăscut". Acesta constă în globule albe, numite macrofage, care pot detecta și consuma particulele străine din fluxul sanguin, indiferent de identitatea lor”, susține Andrew Pavia, șeful bolilor infecțioase pediatrice de la Universitatea din Utah.

În același timp medicul american explică faptul că cei în vârstă se îmbolnăvesc mai repede pentru că sistemul lor imunitar este mai puțin eficient. Dacă pacienții mai au și o boală cronică noul coronavirus îi ucide astfel mult mai ușor.

Comisia Europeană a anunțat luni că va aloca 232 de milioane de euro pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Conform unui comunicat, aproape jumătate din acești bani sunt destinați OMS pentru coordonarea răspunsului la această epidemie. Totodată, Comisia alocă fonduri suplimentare pentru repatrierea cetățenilor europeni din China.

Cinci oameni au murit în Italia și alți peste 200 au fost infectați cu coronavirus în mai multe regiuni din nordul Peninsulei.

La nivel mondial, doi oficiali de la Casa Albă au declarat, duminică, pentru CNN, că ar putea cere Congresului finanțare suplimentară, în această săptămână, pentru a combate coronavirusul și pentru a liniști îngrijorările unei epidemii în SUA.

Pakistan și-a închis temporar granița cu Iran pentru a preveni o posibilă răspândire a coronavirusului, după ce autoritățile iraniene au raportat mai multe cazuri și decese, a declarat duminică Ziaullah Langove, ministrul de Interne provinciei Balochistan, pentru CNN.

Și Turcia își va închide granița cu Iran, ca o măsură de precauție care să stopeze posibila răspândire a noului coronavirus, a anunțat duminică ministrul Sănătății Fahrettin Koca, scrie The Guardian. Autostrăzile și liniile de căi ferate vor fi închise la ora locală 5.00. Măsură vine după ce au fost raportate 43 de cazuri de îmbolnăviri în Iran și opt decese, cel mai mare bilanț în afara Chinei.

În țara de unde a pornit această epidemie, respectiv în China, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la aproape 77.000, iar țări învecinate precum Coreea de Sud sunt sub nivel maxim de alertă și Italia a luat măsuri pentru ținerea sub control a noului virus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău