Coronavirusul lovește din nou China. În Beijing „situația epidemică este gravă”

  • 29 Iunie 2020 15:18
Coronavirusul lovește din nou China. În Beijing „situația epidemică este gravă”

China a plasat duminică în izolare aproape o jumătate de milion de persoane care locuiesc în proximitatea capitalei sale, Beijing, oraș afectat începând de la jumătatea lunii iunie de o recrudescență a pandemiei de COVID-19, pe care autoritățile locale o consideră în continuare "gravă și complexă", informează AFP, preluat de Agerpres.

Această țară asiatică a reușit în mare parte să controleze răspândirea epidemiei. Însă apariția a aproximativ 300 de cazuri noi în Beijing într-un interval de circa două săptămâni alimentează temerile legate de un al doilea val de contaminări cu noul coronavirus.

Primăria din Beijing a lansat deja o vastă campanie de depistare, a închis școlile, i-a îndemnat pe locuitori să nu părăsească orașul și a plasat in izolare la domiciliu mai multe mii de persoane care locuiesc în zone rezidențiale considerate cu mare risc de infectare.

Autoritățile locale au anunțat duminică izolarea cantonului Anxin, situat la 60 de kilometri sud de Beijing, în provincia Hebei. Unsprezece cazuri asociate reapariției epidemiei în Beijing au fost recenzate, potrivit cotidianului Global-Times.

Doar o persoană din fiecare familie va fi de acum autorizată să iasă din casă o dată pe zi pentru a cumpăra alimente și medicamente.

Ministerul Sănătății din China a raportat duminică 14 cazuri noi de infectare la Beijing în ultimele 24 de ore, ridicând totalul la 311 cazuri ce au fost confirmate după debutul acestei recrudescențe a epidemiei.

Focarul a fost detectat în Xinfadi, o piață de comerț angro din sudul orașului, care aprovizionează majoritatea supermarketurilor și restaurantelor din capitala chineză cu produse proaspete.

Aproximativ o treime din noile cazuri raportate până în prezent sunt asociate cu o secțiune din piață rezervată vânzării de carne de vită și de oaie, au precizat duminică oficialii municipali într-o conferință de presă.

"Situația epidemică din capitală este gravă și complexă", a subliniat Xu Hejian, un purtător de cuvânt al municipalității din Beijing, citat de Agerpres.

Depistarea cazurilor de infectare, în curs de desfășurare, vizează persoane care au frecventat acea piață, angajați ai unor restaurante și companii de livrare, dar și locuitori din zonele rezidențiale considerate de mare risc.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău