Coronavirusul din China: Nou caz de infectare confirmat în Statele Unite. Numărul deceselor a crescut

  • 24 Ianuarie 18:45
Coronavirusul din China: Nou caz de infectare confirmat în Statele Unite. Numărul deceselor a crescut

Zece orașe din China au fost puse în carantină de autorități, ca măsură de a precauție pentru opri răspândirea noului coronavirus depistat inițial la Wuhan din provincia Hubei, care până în acest moment a ucis 25 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectați, scrie MEDIAFAX.RO

Autoritățile americane au identificat vineri al doilea caz de infectare cu noul tip de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), citat de ABC News.

Infecția a fost confirmată la o pacientă în jurul vârstei de 60 de ani din Chicago, care călătorise în China, la Wuhan, în luna decembrie. Ea a fost internată în spital și se află în stare stabilă, au informat oficialii din domeniul sănătății din Illinois.

 

„Întelegem că unele persoane sunt îngrijorate în legătură cu acest virus și cu impactul pe care îl poate avea asupra americanilor. Riscul pe termen scurt pentru americani este scăzut în acest moment”, a declarat dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii, din cadrul CDC.

Anunțul vine în contextul în care Departamentul american de Stat i-a avertizat pe cetățenii americani să nu călătorească în provincia Hubei din China, iar autoritățile chineze au anunțat că numărul persoanelor care au murit din cauza noului tip de coronavirus a crescut la 26.

Primul caz de coronavirus provenind din orașul chinez Wuhan în Statele Unite a fost depistat marți în statul Washington.

14 PERSOANE AU FOST TESTATE ÎN MAREA BRITANIE

Până în acest moment, în Marea Britanie au fost testate 14 persoane pentru noul coronavirus, în cazul a cinci pacienți rezultatele fiind negative, iar ceilalți încă așteaptă rezultatele, relatează site-ul postului BBC News.

Toate persoanele testate în Marea Britanie au vizitat Wuhan - orașul chinez unde a izbucnit epidemia - în ultimele 14 zile.

În Scoția, unde au fost testate cinci persoane, a fost creată o echipă care să gestioneze amenințarea pentru sănătate. Patru dintre pacienți se pare că sunt chinezi, au anunțat autoritățile.

Pe lângă persoanele din Scoția, a mai fost testată și o persoană din Țara Galilor și un bărbat din Belfast.

"Oamenii care au evoluat deosebit de rău, și din păcate au murit, se pare că sunt persoane care au alte afecțiuni ce le-ar putea face mai susceptibile să fie mai grav afectate de acest virus", a explicat Paul Cosford, director medical emerit al Serviciului de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England).

AUTORITĂȚILE AU PUS SUB CARANTINĂ 10 ORAȘE. NUMĂRUL DECESELOR A CRESCUT

În total, autoritățile au suspendat transportul public în zece orașe din provincia Hubei în urma epidemiei, a relatat cotidianul Hubei Daily.

Autobuzele nu vor mai circula în orașele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi, iar la Ezhou au fost închise gările.

În orașul Zhijiang, toate locurile publice au fost închise, cu excepția spitalelor, supermarketurilor, piețelor agricole, benzinăriilor și farmaciilor, a precizat Hubei Daily.

Trenurile și autobuzele nu mai circula de joi în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraș pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraș nici prin alte mijloace. Potrivit Reuters, în Huanggang au fost raportate 12 cazuri de infecție cu virusul.

Autoritățile au anulat o serie de evenimente publice și din alte părți ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, și au închis Orașul Interzis din Beijing.

De asemenea, parcul de distracții Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat.

Festivități speciale erau pregătite pentru Noul An Lunar al Șobolanului în zona Locuinței lui Mickey Mouse.

830 DE PERSOANE SUNT INFECTATE

Autoritățile chineze au plasat sub carantină și au închis nu mai puțin de 7 orașe, informează BBC. Numărul deceselor a crescut: 26 de persoane și-au pierdut viața până acum. Și numărul persoanelor infectate a crescut și a ajuns acum la 830.

Epidemia își are originea în orașul central chinez Wuhan din provincia Hubei și s-a răspândit în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai.

În încercarea de a stopa răspândirea noului tip de virus, autoritățile chineze au luat decizia să suspende transportul public în mai multe localități din provincia Hubei, inclusiv în Wuhan, unde locuitorii au fost sfătuiți să nu părăsească orașul.

Autoritățile au anulat o serie de evenimente publice și din alte părți ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, și au închis Orașul Interzis din Beijing.

OMS a anunțat că virusul din China nu este o urgență de nivel global. Didier Houssin, președintele comitetului de urgență al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puține cazuri în afara Chinei și nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei țări.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:2,1 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
14
Tue
16

Curs oficial BNM 09 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4776 -0.0528
USD 17.2651 -0.0537
RON 4.0238 -0.0118
UAH 0.6398 -0.0036
RUB 0.2426 0.0018
Arhivă Radio Chișinău