Coronavirusul din China. Autoritățile au pus sub carantină 7 orașe. Numărul deceselor a crescut

  • 24 Ianuarie 2020 09:03
Coronavirusul din China. Autoritățile au pus sub carantină 7 orașe. Numărul deceselor a crescut

Autoritățile chineze sunt în stare de alertă. Închid oraș după oraș în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, transminte mediafax.ro.

Autoritățile chineze au plasat sub carantină și au închis nu mai puțin de 7 orașe, informează BBC. Numărul deceselor a crescut: 26 de persoane și-au pierdut viața până acum. Și numărul persoanelor infectate a crescut și a ajuns acum la 830.
 
Epidemia își are originea în orașul central chinez Wuhan din provincia Hubei și s-a răspândit în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai.
 
În încercarea de a stopa răspândirea noului tip de virus, autoritățile chineze au luat decizia să suspende transportul public în mai multe localități din provincia Hubei, inclusiv în Wuhan, unde locuitorii au fost sfătuiți să nu părăsească orașul.
 
Autoritățile au anulat o serie de evenimente publice și din alte părți ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, și au închis Orașul Interzis din Beijing.
 
OMS a anunțat că virusul din China nu este o urgență de nivel global. Didier Houssin, președintele comitetului de urgență al OMS, a declarat că s-au înregistrat foarte puține cazuri în afara Chinei și nu există dovezi că virusul s-a transmis de la o persoană la alta în afara acestei țări.
 
Chinezii construiesc un spital special în doar 6 zile
 
Wuhan, orașul din care a pornit coronavirusul care s-a răspândit rapid, vrea să contruiască în timp record un spital în care să fie tratați exclusiv pacienții care au acest virus.
 
Potrivit presei chineze, autoritățile din Wuhan au decis să construiască ”de la zero” un spital special pentru pacienții care au noul tip de virus. Construcția ar trebui să fie gata în 6 zile.
 
Proiectul ar trebui să fie finalizat în această seară, iar excavatoarele și buldozerele au fost deja aduse în locul în care va fi ridicată clădirea. Spitalul urmează să aibă două etaje și va fi construit după modelul unui centru medical din Beijing, construit în 2003 în perioada epidemiei SARS. Noua facilitate medicală va avea 1.000 de paturi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău