Coronavirusul ar fi ajuns în țara condusă de Kim Jong-un, iar aceasta este o veste foarte proastă pentru toată lumea

  • 10 Februarie 2020 11:51
Coronavirusul ar fi ajuns în țara condusă de Kim Jong-un, iar aceasta este o veste foarte proastă pentru toată lumea

Coronavirusul ar fi ajuns în Coreea de Nord, țara condusă cu o mână de fier de către dictatorul Kim Jong-un, dar care nu este pregătită pentru o astfel de epidemie, transmite publicația News.com.au și

Statul din Asia nu a mai organizat o paradă militară care era programată în această perioadă, iar unii observatori cred că acest lucru s-a întâmplat din cauza epidemiei de coronavirus. Potrivit presei locale, Partidul a combătut recent cu succes „dificultăți severe și periculoase”.

Site-ul Daily NK din Seul, capitala statului Coreea de Sud, susține, citând surse proprii, că cinci persoane au murit deja în orașul chinez Sinuiju din cauza virusului. Această localitate este un punct important pentru relația comercială dintre China și Coreea de Nord. Potrivit sursei citate, autoritățile au ordonat ca decesele să fie ținute secrete, iar corpurile să fie incinerate. 

Potrivit altor publicații din Coreea de Sud, coronavirusul a ajuns în statul condus de regimul dictatorial al lui Kim Jong-un prin intermediul comerțului ilegal cu China. „Câteva infecții suspecte de coronavirus au apărut deja în Coreea de Nord, deși țara și-a închis toate granițele”, a scris publicația Chosun Ilbo.

Ziarul JoongAng Ilbo a relatat că o femeie din Phenian a fost diagnosticată cu coronavirus, iar toate persoanele care au intrat în contact cu ea au fost plasate în carantină.

Granița de 141 de km pe care Phenianul o are cu China a fost închisă luna trecută, iar toate zborurile între cele două țări au fost suspendate. Mai mult, turiștilor din China li s-a interzis accesul în Coreea de Nord.

Coreea de Nord nu poate ține sub control o epidemie

Regimul din Coreea de Nord nu are resursele și nici cunoștințele necesare pentru a ține sub control epidemia de coronavirus. Boala are potențialul de face ravagii în statul asiatic sărac, cu efecte dezastruoase în toată lumea.
  
Medicamentele și echipamentele medicale de bază se găsesc în cantități reduse în Coreea de Nord, iar statul comunist nu va permite o intervenție externă.

KIm Jong-un se teme că o epidemie i-ar submina regimul, deoarece majoritatea populației de peste 25 de milioane de persoane suferă deja de foame și sărăcie.

„Atunci când apare o boală infecțioasă în Coreea de Nord, doar Phenianul este protejat”, a declarat Choi Jung-hoon, un bărbat care a fugit din statul comunist. Potrivit lui, doar liderii regimului beneficiază de servicii medicale de calitate.

Numărul oficial al deceselor cauzate de noul tip de coronavirus din China a ajuns duminică la 910 la nivel mondial, 908 dintre decese fiind înregistrate în China continentală, informează CNN.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău